25.03.2012

Gururumuz "SARI MELEKLER"


AVRUPA’NIN YENİ ŞAMPİYONU

CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Final maçında Fransa’nın RC Cannes ekibi ile karşılaşan Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımımız, güçlü rakibini 3-0 mağlup ederek, Avrupa Şampiyonu oldu.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen "Dörtlü Final"de, dün Rus ekibi Dinamo Kazan’ı 3-1 mağlup ederek finale yükselme başarısı gösteren Sarı Melekler, finalde ise RC Cannes’i 3-0’la rahat geçti. Sarı Meleklerimiz daha önce ikincilik ve üçüncülük elde ettiği Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde, Türkiye’ye bu kez şampiyonluk getirdi. Azerbaycan’da Cannes’ı 3-0’la geçen Dünya şampiyonu, Takımımız dev kupayı müzemize taşıdı. Takımımız bu galibiyetle tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olma başarısını gösterdi.

Organizasyona da Fenerbahçe Universal forması giyen voleybolcular damga vurdu. Kim turnuvanın "En Skorer Oyuncu" ve "En Değerli Oyuncu" ödülünü kazanırken, Naz Aydemir de "En İyi Pasör" ödülünün sahibi oldu.

Maç sonrasında büyük heyecan yaşayan oyuncularımız ve teknik ekibimiz, sevinçlerini yöneticilerimiz ve taraftarlarımızla kutladı. Kaptan Seda Tokatlıoğlu’nun kupayı hava kaldırmasıyla birlikte sevinç bir kat daha arttı.

Haydar Aliyev Spor Kompleksi’nde oynanan final karşılaşmasını Başkanvekilimiz Nihat Özdemir, Asbaşkanlarımızdan Ali Koç, Cihan Kamer, Mithat Yenigün, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Hakan Dinçay, Ünal Uzun ve Turan Şahin’in yanı sıra Universal Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu ile Universal Genel Müdürü Dr. Mahir Turan da izledi.

Birinci set karşılıklı sayılarla çekişmeli bir şekildi sürdü. Fenerbahçe Universal 3-1 öne geçti fakat Cannes ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Shashkova’nın sayıları ile Fenerbahçemiz 9-9’da eşitliği yakaladı. Kim’in smaç servisleri ile Takımımız ikinci teknik molayı 16/12 önde kapattı. Kim oyuna ağırlığını koyunca smaç servisleri ve plaselerinin getirdiği sayılarla rakibi dağıttı ve seti de 25-14 kazandı.

İkinci sete Sarı Melekler etkili servis atarak başladı ve Kim’in sayılarına, Eda’nın dörde kaçarak elde ettiği sayılarla teknik molaları 8-6 ve 16-13 önde geçti. Oyundan kopmayan Cannes skoru 17/17’de yakalamasına rağmen Kim ve Fabian’ın sayıları yine skoru Fenerbahçemiz lehine çevirdi. Seti de Fenerbahçe Universal 25-22 kazandı.

Üçüncü sete Cannes son şansını iyi kullanabilmek için etkili başladı ilk teknik molayı da 8-7 önde kapattı. Buna rağmen Sarı Melekler oyundan kopmadı yaptığı büyük mücadele ile ve rakibi durduran bloklarıyla seti 25-20, maçı da 3-0 kazarak bir tarih yazdı.
http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=28504

2 yorum: