19.03.2012

Dogali mi ariyorsunuz iste size Ev-Ce Sapanca...


Basladigi ilk gunden beri bildigim bir kurulustur Sapanca'daki Ev-ce... Babamdan sonra en cok sevdigim erkek olan cocuklugumun gectigi apartmandaki karsi komsumuzun Amerika'da yasayan ve cok az gorebildigim :( oglu sevgili Refii Amca'min kuzeni Ertugrul Agbi'nin o zamanki esi Asuman  ile birlikte kurdugu bir tesistir.

Bahsi gecmisken Samiye Hanim Teyzemle Riza Amca'min ismini anmadan edemeyecegim. Sanki benim hic gormedigim babaannem-dedem gibiydiler. Allah rahmet eylesin, isiklar icinde yatsinlar.



Gelelim Ev-ce'ye, aslinda orasinin asil yapilis amaci Ertugrul Agbilerin yazliklariydi . Sonra hem yemek yapmaya duskunlugu hemde o zaman isini kapatip bosta kalmasindan sebep onceleri kendileri icin sirke ve tursu yapmaya basladilar. Ben ara ara onla bazi konulardaki fikir ayriligimizdan tartissam da Ertugrul Agbi cok misafirperver biridir. Misafirlerini agirlamayi cok iyi bilir. Genel kulturu ve her konuda kendisi yetistirmesinden sebepte sohbeti de boldur, onun yaninda caniniz sıkılmaz. Bu yapisindan dolayi geleni gideni hic eksik olmaz. Bu insanlar yaptiklari tursulari ve sirkeyi o kadar begendiler ki sonunda orada seri uretime basladilar.


Simdi tursu ve sirkenin yani sira aklima bile gelmeyecek envai cesitte recel, meze, soslar, salca yaptiklari gibi ozellikle haftasonlari icin vazgecilmez bir ortamda doganin icinde gayette dogal bir brunch vermekteler.

Uretimini yaptigi her urunu yerinden kendi secer, su an yaninda bir suru calisan olmasina ragmen yeri gelir kendi mutfakta uretimin basina gecer. Turuncgiller icin guneye, zeytin icin egeye gidip gorur, eller, tadar ve sonra alir. Eminim isine gosterdigi bu ozen sayesinde bugun damak tadina guvenenlerin sectigi bir marka oldu.

Kimsenin aklina dogallik, dogal gidami sorulari dusmeden once ileri gorusu sayesinde burayi kuran Ertugrul Agbi'ye sevgi ve selamlarimla...

http://www.evce-sapanca.com.tr/

2 yorum:

  1. 1 porsiyon fırında kebap, 1 porsiyon mantı, çocuk için 1 tabak çorba ve küçük küçük kaplarda 5- 6 çeşit zeytinyağlı meze, çay 160 TL yorumu siz yapın ben hesabı ödedim :):):)::) , ha şimdi sorup yeseydin diyenleri duyuyorum doğru söylüyor o arkadaş sordum ,bizde menü yok dediler, bizde ne farkeder dedik yedik :)::) Tek tesellim çocuk hoş vakit geçirdi ,hesabı da ona saydım menü neden yok ? istediği fiyatı vermek için mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla demekki Ertugrul Bey'in son evliligi masrafli olmus :) yoksa fiyatlar cok pahali degildi. Bu arada siz sakin Alacati'da sezonda yemek yemeyin :) Bir porsiyon etli yemek az pilav ve mesrubat 20-30 TL civari sezon disi... O da meshur sokaklarinda degil...

      Sil