20.03.2012

Bugday Cimi ve Kanser...

Kanser gecirmis biri olarak alternatif tibbi, doktorlar tarafindan uygulanan tedavinin yaninda kullanmada abartmamak kaydi ile cok destekliyorum. Yalniz kanserin cesisitlilikleri soz konusu oldugundan doktorsuz ve ilacsiz bir tedavinin nadir! olarak bitkisel cozumlendigini duysakta bu oran ilacli tedaviye gore gordugum kadariyla cok dusuk.

Bu hastaligin en onemli ve olmazsa olmaz en bas ilaci bana gore MORAL ve Bagisiklik sisteminin guclendirilmesi. Bagisiklik sisteminin guclendirilmesinde de doga sinirsiz bir kaynak.

Nette tonlarca yararli bilgi oldugu kadar kafa karistirici da bir o kadar bilgi var. Bunlari mantik suzgecinden gecirmekse egitim, bilgi birikimi ve tecrube ile oluyor... Bedenini dinlemek, bedenini tanimak neye ihtiyacin oldugunu anlamak lazim. Kalsiyum azaldiginda sut icmek yada yogurtmu yemek istiyor caniniz. Basiniz agridiginda yada tansiyonunuz normal disi oldugunda sarimsak yediginizde isemi yariyor gibi kendini tanimak lazim. Potasyum/magnezyum eksildiginde burnuma buram buram muz kokar. Hararetim arttiginda rutinin disinda canim portakal suyu icmek ister C vitamini eksikligi. Dogrusu ben neyi neden istedigimi asagi yukari biliyorum. Bence sizde vucudunuzu dinlemeyi ogrenin.

Facebooktaki  bir paylasimi gorunce -hos yillar once televizyonlarda da gunlerce bahsedilmisti ama bu kadar izahi degildi- cevremde kanser tedavisi gorenlere bildirdim ve buradan da paylasayim istedim. Kesinlikle bana mantikli ve yapilabilir geldi.


"Kesinlikle zararı yok, sınırlı yararı olabileceği, destek amaçlı kullanılmalarında sakınca olmadığı kanaati bildirildi. Saygılarımla arz ederim. Dr.Vehbi Alpman."

Ödemiş'le Salihli arasında, binbir efsaneye konu olmuş Bozdağ'ın eteklerinde cennet gölcük kıyısında kanseri yenen, bu zaferi kazandıktan sonra mücadelesi herkese örnek olsun diyerek bir de kitap yazan Doktor İlhami Güneral ile sohbetimiz sürüyor.
Önemli olan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek çok da zor bir şey değildir.
Buğday müthiş bir kanser ilacıdır.
Buğday şırası kanseri önler ve bu önemli bir bitkisel tedavi aracıdır.
Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir.
Taze olarak kullanılan Buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunmaktadır.
Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize eden maddeler içermesidir.
Sıvı oksijenle dopdolu olan buğday çimi doğanın en güçlü anti kanseri olan 'laetril' içermektedir.
Izgara etler ve füme besinlerin kanserojen maddeler taşıdığı kanıtlanmıştır. (Japon Bilim Adamı Nagivara)
Japon Bilim Adamı Nagivara, taze buğday çiminde bu maddeyi etkisiz hale getiren enzimler ve amino asitler bulmuştur.
Nasil kullanilir.....

Buğday çimi üretmek için bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya ya da varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün.
Çimler 10-15 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin. Kestikçe uzayan çimlerden her gün salatanıza katın. Çok ektiyseniz mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın. Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmayabilir.
Pişirmeden tüketin
Buğday çimi tazeyken yararlıdır. Pişirecek olursanız tüm değerini kaybeder. Sağlığınızı korumak için günde 2-8 yemek kaşığı kadar içmeniz yeterlidir. Tedavi amacıyla kullanılacaksa günlük doz 8-16 yemek kaşığına kadar çıkarılabilir. Tabii hepsi birden içilmez. Bu dozlar gün içinde bölünerek alınmalıdır.

                                                                           * * *
Benden nacizane oneriler;

Seker kanserli dokulari birbirine bagladigindan kesinlikle hastalik surecinde sekerli gidalardan uzak durulmalidir. Sonrasinda da kontrollu kullanilmali.
Mangal, kulturumuzde her hafta sonu mangal yapmak, yeni moda tabiri ile Barbecue BBQ partileri vermek cok keyifli ama komur atesi direk kanserojen. Ya iyice yanmis odun atesi ile yapin ayda bir filan yada yapmayin yahu...
Illaki light urunleri kullanin. Herseyin lightini alin iste.
Yag kullanimi minimumda olmali.
Kendinizi hastalik surecinde kesinlikle hayattan soyutlamayin.
Gunde 1 kadeh kirmizi sarap disinda alkol almayin. Serbest gununuzde de hadi 2 kadeh olsun ictiginiz.
Haftada bir gun kendinize yeme icme konusunda serbestlik verebilirsiniz.
Benim doktorum Bulent Berkarda idi. Hastaliginizda doktorunuza guvenmek en onemlisi. Ben Berkarda Hocaya bayiliyordum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder