28.08.2012

Hollandaise Sosu


Servis 4 kişilik
İçindekiler


  • 3 yumurta sarısı
  • 200g yağ, yumuşamış ve küçük parçalara ayrılmış
  • Yarım limonun suyu
 
Bir ısıya dayanıklı cam kasenin içerisinde yumurta sarılarını 3 yemek kaşığı su ile birlikte çırp. Düşük ısıda bir tencerenin içerisine kaynar su koy ve cam kaseyi tencerenin içerisine oturttur ve kasenin içerisindeki yumurta su karışımını iyice çırp azar azar yağı ilave et 15dk kadar daha çırp karışım kalınlaşmaya başlayınca ocaktan al limon suyunu içerisine karıştır. Kullanıldığı Yerler: Kalkan balığı, somon balıklarında, yumurtalı ekmek yada kuskonmaz icin kullanılır.

Püf: Suyun icine az bir miktar sirke ve ogutulmus karabiber koyup biraz beklektikkten sonra suzerek tarifteki suyu elde ederseniz cok dah afarkli bir tad elde edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder